Extra

Speciale reisproducten

Speciale reisproducten

Om het reizen makkelijker te maken, zijn er speciaal een aantal reisproducten op de markt gebracht voor reizigers met een beperking.

Reisproducten reizen met een beperking

Speciaal voor reizigers met een visuele en/of lichamelijke beperking is er aan aantal speciale reisproducten. We benoemen ze op deze pagina.

Speciaal voor reizigers met een visuele beperking:

Voor reizigers met een visuele en/of fysieke beperking

Sentire

Sentire is een reisproduct voor de OV-chipkaart voor mensen met een visuele beperking. Je reist met Sentire op saldo tegen de reguliere tarieven. Met Sentire reis je met een lager instaptarief van €1,20. Dit instaptarief is gebaseerd op de gemiddelde ritprijs in stads- en streekvervoer in Nederland. Sentire verkleint dus de negatieve gevolgen als er iets mis gaat bij het uitchecken.

OV-chip Plus

OV-chip Plus is een handig abonnement op de OV-chipkaart voor mensen met een visuele beperking. Met OV-chip Plus boekt je de treinreis telefonisch bij NS Klantenservice. Hierdoor is in- en uitchecken met de OV-chipkaart niet meer nodig. Met OV-chip Plus kun je in heel Nederland reizen bij alle treinvervoerders. OV-chip Plus is natuurlijk ook geldig in combinatie met je NS-abonnement. De geboekte reizen worden maandelijks automatisch geïncasseerd.

NS Businesscard

Als je een visuele beperking hebt, is een NS-Businesscard wellicht een fijn product voor je. Met de NS-Business Card reis je op rekening met alle vormen van het openbaar vervoer door middel van in- en uitchecken. Hierdoor hoef je niet meer vooraf geld op je kaart te zetten, maar krijg je achteraf maandelijks een factuur waarop je reizen en gemaakte kosten staan. De incasso vindt maandelijks, ongeveer 1,5 maand na heteinde van de maand waarin je de reizen maakte plaats. Je kunt dus eerst kijken of je alle keren goed hebt in- en uitgecheckt voordat je betaald.

OV-begeleiderskaart

Indien je als gevolg van een handicap niet zelfstandig kunt reizen, heb je recht op een OV-begeleiderskaart. Met de OV-begeleiderskaart reist één begeleider gratis met je mee. Je dient zelf wel te beschikken over een geldig vervoerbewijs. De pas staat op jouw naam dus je kunt met verschillende begeleiders reizen. De begeleider moet minstens 12 jaar oud zijn en jullie dienen de hele reis gezamenlijk te reizen. Je kunt deze kaart aanvragen bij de NS. De pas is gratis en is 5 jaar geldig.

Voor het aanvragen van een aanvraagformulier OV-Begeleiderskaart neem je contact op met Argonaut via telefoonnummer 030-2354661.

 

Beeld: NS