Prijzen & abonnementen

OV Prijswijzer

Voor een abonnementsadvies op maat

Het is een behoorlijke klus om een passend OV-abonnement te vinden, zeker als je reist met verschillende OV-bedrijven. We helpen je graag een handje, daarom hebben we de OV Prijswijzer in het leven geroepen. Met deze tool adviseren we je aan de hand van een aantal vragen het voordeligste OV-abonnement.

In plaats van een abonnement op zoek naar een los kaartje voor 1 reis? Kijk voor treinkaartjes op deze pagina en voor kaartjes voor bus, tram of metro op deze pagina. In de 9292 app kunt je ook rit prijzen bekijken en losse kaartjes kopen voor trein, bus, tram, metro en veer. Meer informatie over de 9292 app staat op deze pagina

Wat kost een abonnement?

De prijs van je abonnement is afhankelijk van je reisadvies. Er zijn soms verschillende manieren om op je bestemming te komen en dan kan de prijs ook verschillen. In de vakantieperiode geldt vaak een aangepaste dienstregeling. 

Kies dus eerst het juiste reisadvies

De OV Prijswijzer gebruikt het reisadvies dat je hebt geselecteerd. Het reisadvies kan beïnvloed zijn door werkzaamheden en vertragingen. Kies daarom een datum na morgen en buiten de vakantie.

Hoe werkt de OV Prijswijzer?

Je vindt de OV Prijswijzer onderaan het reisadvies in onze reisplanner. Daar zie je bij de prijsberekening een mogelijkheid om te klikken op 'Abonnement voor deze reis'. De OV Prijswijzer berekent vervolgens op basis van het door jou opgezochte reisadvies wat het voordeligste reisproduct is. We gaan er vanuit dat je op dezelfde manier heen- als terugreist. De berekening is afhankelijk van je leeftijd en van het aantal keer dat je per week of per maand reist.

Voorbeeld advies OV Prijswijzer

Bekijk hier met welke abonnementen en kortingsproducten de OV Prijswijzer op dit moment rekent.

Hoe komt de abonnementsberekening tot stand?

Bij gebruik van de OV Prijswijzer gaan we uit van het reisadvies dat je hebt opgevraagd. We vragen hoe vaak je deze reis maakt en wat je leeftijd is. Aan de hand hiervan geeft de OV Prijswijzer een advies op maat. Je krijgt zowel een maand- als jaarabonnement te zien. Ook laten we zien wat je reis zou kosten als je op saldo reist met een OV-chipkaart. We gaan er van uit dat je op dezelfde manier heen- als terugreist.

We streven er naar om alle abonnementen mee te nemen in de berekening. We horen het graag als er abonnementen ontbreken in de OV Prijswijzer.

Goed om te weten

  • De combinatie van Traject Vrij met Intercity direct Altijd Toeslagvrij nemen we nu niet mee in de berekening. Reis je op het traject Schiphol - Rotterdam met de Intercity direct en krijg je het reisproduct Traject Vrij aanbevolen? Schaf dan ook het Intercity direct Altijd Toeslagvrij aan.
  • Eerste klas reizen. De OV Prijswijzer geeft nu alleen de prijzen voor de 2e klas treinreizen.
  • We adviseren nu alleen abonnementen die elk moment van de dag geldig zijn. De producten voor de daluren nemen we in een latere versie van de OV Prijswijzer mee.
  • Ook voor een juiste keuze uit alle losse kaarten willen we ondersteuning gaan bieden.

Persoonlijk advies?

Vind je het toch te lastig om het zelf uit te zoeken of wil je een persoonlijk advies? Dat kan via ons call center. Onze reisadviseurs zijn getraind om deze informatie snel op te zoeken. Ze zijn te bereiken van 7.00 - 21.30 uur via 0900-9292 (€1,00/min. max. €20) Via onze sociale media kanalen geven we geen persoonlijke reis- of prijsadviezen.