Prijzen & abonnementen

Prijzen & abonnementen

OV Prijswijzer

Ben je op zoek naar het juiste abonnement? Gebruik dan onze OV Prijswijzer. Zoek eerst je reis op in onze OV-reisplanner. Klik daarna op 'Abonnement voor deze reis'. Vul je leeftijd in, en hoe vaak je reist. De OV Prijswijzer rekent uit wat het voordeligste abonnement is.

Kan de OV Prijswijzer je vraag niet beantwoorden? Kijk dan via het reisadvies op de website (bij prijsopbouw/bekijk alle prijzen) op de tabbladen met informatie over andere vervoersbewijzen voor je reis. 

Trein

Bekijk hier welke kaarten en abonnementen er zijn voor de trein.

Bus, Tram, Metro

Bekijk hier welke kaarten en abonnementen er zijn voor de bus, tram en metro.


E-tickets voor het hele traject met trein, bus, tram, metro én veer

Heb je geen OV-chipkaart of vind je het handig dat het kaartje voor je hele reis in één app zit? Koop dan je ticket via de 9292 app. Hoe je dit doet en voor welke OV-bedrijven dit kan, dat leggen we je graag uit. 

Reizen op rekening voor consumenten

Bij steeds meer OV-bedrijven is het mogelijk om te reizen zonder saldo op je OV-chipkaart. Hiermee betaal je achteraf voor je gemaakte ritten in het OV. Om dit mogelijk te maken moet je het reisproduct dat voor jou van toepassing is activeren op je OV-chipkaart.

Studenten- en scholierenvoordeel

Zit je op de middelbareschool of ben je een student? Dan ben je vaak afhankelijk van het OV. Er zijn veel verschillende voordelen en kortingen op de markt voor scholieren en studenten. Daarnaast heb je natuurlijk de OV-jaarkaart voor studenten, het Studentenreisproduct. Op de volgende pagina's lees je er meer over.

OV-chipkaart

In heel Nederland kun je in de trein, bus, tram en metro reizen met een OV-chipkaart. Op de OV-chipkaart kun je een kaartje of abonnement zetten. Je kunt er ook saldo op laden om mee te reizen. Lees hier meer over de mogelijkheden.