Extra

Extra

Meer dan een reisadvies

Soms wil je net iets meer weten dan alleen een reisadvies. Je bent dan op zoek naar net wat meer of aanvullende informatie. Wij hebben een aantal onderwerpen voor je uitgezocht. We hopen zo met je mee te kunnen denken. 9292 reist met je mee!

Mis je nog een onderwerp? Laat het ons weten en #tip9292

Veelgestelde vragen

Wij hebben de veelgestelde vragen voor je verzameld. Kijk of je vraag en het antwoord ertussen staat. Laat je het ons weten als je bepaalde informatie niet kon vinden?

Fiets of hond mee in het OV?

Hoe zit het nu precies met het meenemen van je fiets
of je huisdier in het openbaar vervoer. De antwoorden op deze vragen hebben we per vervoermiddel voor je uitgezocht.

Met het OV naar het vliegveld

Naast Schiphol zijn de vliegvelden bij Rotterdam, Eindhoven, Groningen en Maastricht steeds populairder. Hoe kom je daar met het openbaar vervoer?

Ook vliegvelden als Antwerpen, Brussel, Charleroi, Düsseldorf en Luik worden steeds meer gebruikt.

Toegankelijkheid van het OV

Veel reizigers reizen dagelijks moeiteloos met het openbaar vervoer. Hiervan heeft een deel een functiebeperking. In Nederland is het OV goed geregeld, bijna alle voertuigen en stations zijn namelijk toegankelijk voor reizigers met een visuele of lichamelijke beperking.

Spreekbeurt openbaar vervoer

Elke dag reizen meer dan een miljoen mensen met de trein door Nederland. Wat komt er allemaal kijken bij reizen over het spoor? Wie werkt er aan het spoor? En hoe zit het met de techniek en veiligheid?

Ontdek het met dit spreekbeurtpakket en kom van alles te weten over het onderwerp 'Spoor'! Het pakket is speciaal voor groep 5 tot en met 8. Je kunt hier natuurlijk ook onze pagina over de 'Geschiedenis van de reisinformatie' bij gebruiken. 

 

OV-etiquette

Irriteer jij je wel eens aan je medereizigers? We hebben een pagina gemaakt met OV-etiquettes, hier kun je lezen hoe je de voorbeeldige reiziger kunt worden.