Over 9292

Halte op slot zetten in de 9292 reisplanner

Stap in bij de halte voor je deur!

Je kunt in onze reisplanner op de webstie je vertrek- en/of aankomsthalte vastzetten. Dat doe je door op het slotje in het planblok bij de vertrek- en/of aankomsthalte te klikken. Hiermee krijg je een reisadvies waarbij je in- of uitstapt bij de halte van jouw voorkeur.

De 9292 reisplanner plant altijd de snelste reis voor je. Dat kan betekenen dat je naar een andere halte wordt gestuurd dan dat jij had gehoopt of verwacht.

Sommige mensen willen liever niet vanaf de ingevulde halte naar een andere halte lopen. Daarom is het mogelijk om een reisadvies te krijgen vanaf de halte die je invult.

Slotje in het planblok

Door het slotje in het ‘Van’ of ‘Naar’ veld in het planblok te gebruiken dwing je de reisplanner om alleen van en/of naar die halte je reis te plannen. Dit kan in sommige gevallen veel looptijd schelen.

Wel kan dit betekenen dat je iets langer over je reis doet. Je kan bijvoorbeeld een andere verbinding krijgen met meer of minder overstappen. 

Handig om te weten

  • Voeg je een halte toe aan de 'Reizen via'-optie? Die staat dan al vast. Je hoeft deze dus niet vast te zetten met een slotje.
  • Plan je vanaf een treinstation? Die hoef je niet vast te zetten met een slotje. Deze staan al vast.
  • Het kan voorkomen dat er op het moment dat je wilt reizen er geen vervoer is vanaf jouw halte. Zoek dan een alternatief reisadvies door te plannen zonder dat je de halte vastzet. Dan geven we je het snelste reisadvies. 
  • Plan je een toegankelijk reis? Dan kan je geen gerbuik maken van het slotje. 
  • Gebruik je het slotje via de website? Wij onthouden deze halte niet voor jouw volgende bezoek.
Wil je graag dat jouw halte wel wordt onthouden? In de 9292 app kan je favoriete haltes toevoegen. Met die functie kan je simpel jouw reis plannen. 

Hoe heet die halte om de hoek en waar is die?

Om een halte op slot te kunnen zetten moet je precies de naam van de halte weten. Het kan goed zijn dat je die niet weet. En soms sta je ergens en weet je even niet wáár de halte is. Dit zoek je gemakkelijk op via de 9292 website. Bovenin de balk van de website zie je een locatie-icoontje. Als je daarop klikt zie je de haltes die op dat moment bij je in de buurt zijn.

We zijn nieuwsgierig wat je ervan vindt!

Laat ons weten wat je vindt van deze nieuwe toevoeging. Geef ons je feedback via Facebook Messenger of via Twitter. We nemen je bevindingen graag mee in de ontwikkelingen van onze planner in de website en de apps.