Extra

Met de trein en bus naar Schiphol

Hoe reis je met het openbaar vervoer naar Schiphol?

Schiphol is goed bereikbaar met het ov. Direct onder Schiphol ligt het treinstation en recht voor Schiphol het busstation. Vanaf het perron en de haltes ben je binnen een paar minuten in de vertrekhal. Zo begin je ontspannen aan je vliegreis.

Waarom met het ov naar Schiphol?

  1. Stap voor de deur van Schiphol uit
  2. Je hebt geen hoge parkeerkosten
  3. Zonder file, snel en voordelig
  4. Reis ontspannen en comfortabel

Plan je reis naar Schiphol 

Vertrektijden en je kaartje kopen naar Schiphol

Kaartje nodig voor het openbaar vervoer? Plan je reis in de 9292 app om de juiste vertrektijden te vinden en koop direct het e-ticket voor je hele reis.

Hoe zijn je e-tickets direct beschikbaar in je app?

  • Plan je reis met het openbaar vervoer (trein, bus, tram, metro) naar Schiphol in de 9292 app
  • Koop je e-ticket via de button "e-ticket kopen" onderaan het reisadvies
  • Kies het aantal personen en je e-tickets
  • Betaal met ideal of creditcard
  • De e-tickets staan direct in je 9292 app, fijne reis!

Met de trein naar Schiphol

Vanuit de meeste stations reis je rechtstreeks naar Schiphol airport. De trein biedt voldoende ruimte om je bagage kwijt te kunnen. Op Schiphol staan de bagagekarren voor je klaar om de vertrekhal gemakkelijk te bereiken.

E-ticket voor reis vanaf ieder willekeurig station naar Schiphol

Koop voor de treinreis een e-ticket in de 9292 app. Zowel voor de heenreis als de terugreis. Je kunt ook e-tickets kopen voor meerdere personen. De koper van de tickets is onderdeel van de groep. De e-tickets staan in de 9292 app waarmee de tickets gekocht worden en kunnen niet doorgestuurd worden. 

Intercity direct in je reisadvies?

De intercity direct is de hogesnelheidslijn die rijdt tussen Amsterdam Centraal, Schiphol, Rotterdam Centraal en Breda. Het betalen van een toeslag is verplicht als het traject Schiphol – Rotterdam (of andersom) onderdeel is van je reis. Deze toeslag koop je bij de toeslagzuil op het vertrekperron, bij de NS-kaartautomaat of bij de servicebalie op het station.

Zet je in 9292 app via de knop 'opties' het 'Vervoer met toeslag' uit, dan zie je alleen nog de treinen waarvoor je geen toeslag hoeft te betalen. Deze functie staat standaard aan. 

Opties in de 9292 app

Met de bus naar Schiphol

Per bus is Schiphol ook goed bereikbaar vanuit de omliggende plaatsen.  De bus stopt direct voor de aankomst- en vertrekhal. Alle buslijnen zijn opgenomen in onze planner.

Amsterdam Airport Express

De Amsterdam Airport Express is een busdienst van Connexxion. Overdag is dit lijn 397, in de nacht lijn N97. Beide lijnen zijn opgenomen in onze planner. Gebruik voor deze reis je OV-chipkaart of een koop een e-ticket in onze 9292 app. 

Actuele vertrektijden vanaf Schiphol

Reis je vanaf Schiphol dan vind je hier een actueel overzicht van de bussen die vanaf Schiphol airport vertrekken.