Extra

Brussel Airport (Zaventem)

Brussel Airport (Zaventem)

Vanuit Nederland is het vliegveld zonder overstap bereikbaar. Er rijdt er een Intercity van Amsterdam Centraal naar Station Brussels Airport – Zaventem bij het vliegveld. 

Openbaar vervoer – Trein (Nederland en Antwerpen)

Vanuit Nederland is Brussels Airport zonder overstap bereikbaar, 12x per dag rijdt er een rechtstreekse trein van Amsterdam Centraal.

De treinen rijden via Rotterdam Centraal en Breda, vanaf deze stations kun je ieder uur zonder overstappen naar Brussels Airport – Zaventem reizen. Tussen Rotterdam en Antwerpen rijden de treinen over het HSL traject, hierdoor bestaat er geen rechtstreekse verbinding meer van Dordrecht en Roosendaal naar Zaventem.

De reistijd vanaf Amsterdam is 2 uur en 24 minuten, vanaf Schiphol ben je 2 uur en 9 minuten onderweg. In België stopt de trein nog op stations in Noorderkempen, Antwerpen (CS en Berchem) en Mechelen. Ook op zaterdag en zondag rijdt er iedere 60 minuten een trein van en naar Brussels Airport.

De prijs voor een enkele reis vanaf Amsterdam is minimaal € 30 (2e klas) of € 40 (1e klas). Het is ook nog mogelijk om een keer per uur met de hogesnelheidstrein Thalys van Amsterdam naar Brussels Airport te reizen, dan ben je slechts 2 uur en 4 minuten onderweg, maar moet je wel een keer overstappen op Station Antwerpen Centraal. 

Tickets koop je via de website van NS International of NMBS Europe.

Plan je reis

De informatie op deze pagina is grotendeels tot stand gekomen met de informatie van www.vliegveldinfo.nl.