Over 9292

9292 krijgt wendbare website

De website van 9292, die in 2012 vernieuwd werd en dagelijks bijna 100.000 keer wordt geraadpleegd, krijgt een nieuw en modern jasje. De website wordt responsive, wat inhoudt dat de site meeschaalt met het scherm dat de reiziger gebruikt; via desktop, een tablet of een telefoon bijvoorbeeld. De start wordt gemaakt met de mobiele website m.9292.nl.

De eerste versie van de responsive website is vanaf vandaag te gebruiken en te testen. Wie een reis wil plannen met de vernieuwde versie kan daarvoor naar m.9292.nl, het mobiele broertje van de 9292-site. De homepage en de reisadviezen schalen mooi mee met het gebruikte scherm. Hoe dit de reiziger bevalt, zal worden getest onder de gebruikers van de responsive site.

Ondertussen werkt 9292 verder aan de overige onderdelen van de site, zoals alle informatiepagina’s, zodat uiteindelijke de gehele site responsive is. Stefan Hulman, Algemeen Directeur van 9292, is blij met deze stap. “Afgezien van het feit dat de website weer een opfrisbeurt nodig had, is deze stap voor veel reizigers een absolute uitkomst. De meeste gebruikers raadplegen de site via een tablet of telefoon en met de responsive website kan dat allemaal met behoud van ontwerp en kwaliteit. Je kunt natuurlijk de apps gebruiken maar de website heeft veel meer informatie, bijvoorbeeld over tarieven, zakelijke diensten en nieuws. Die pagina’s zullen in fase twee, via welk device dan ook, opgevraagd kunnen worden. We zijn dus ontzettend benieuwd naar de ervaringen van reizigers met de eerste fase en gaan die input gebruiken voor de verdere uitbouw.”
 
9292 verstrekte in 2015 ruim 661 miljoen reisadviezen, waarvan zo’n 47% via de website. Hulman verwacht in 2016, juist door de komst van de reponsive website, weer een nieuwe groei. “Hoe makkelijker het gemaakt wordt, hoe beter het is voor de reiziger en ik ben ervan overtuigd dat dit volgend jaar te zien zal zijn in nog hogere cijfers.” Op het moment dat de hele website responsive is zal de mobiele website m.9292.nl verdwijnen en kan iedereen gebruik maken van de vernieuwde responsive website.