Nieuws

Wijzigingen voor Amstelveenlijn 51

Vanaf 3 maart vervangende bussen en tram 5 op Amstelveenlijn

Laatste update: zondag 24 februari 2019 09:00

Reis je met de Amstelveenlijn dan zal het je niet ontgaan zijn. Sneltram 51, wordt vernieuwd. En dat is hard nodig. De huidige sneltrams zijn verouderd, vaak overvol, rijden niet vaak genoeg en zijn gevoelig voor storingen. Ook is de verkeersveiligheid rondom de lijn niet optimaal. Lees mee wat deze wijziging voor jouw reis betekent. De wijzigingen zijn in onze planner verwerkt.

Wijzigingen lijn 51 vanaf zondag 3 maart 2019

De nieuwe Amsteltram, die eind 2020 gerealiseerd moet zijn, zal vanaf Station Zuid tot Uithoorn worden doorgetrokken. Door de werkzaamheden die starten op 3 maart 2019 zal lijn 51 tot de ingebruikname van de Amsteltram worden vervangen.

GVB

Buslijn 55 GVB

Bus 55 neemt vanaf Station Zuid in Buitenveldert tot aan de Sacharovlaan in Amstelveen een groot deel van de metro 51 route over.

Let op! Bus 55 stopt in Buitenveldert en Amstelveen Noord niet bij alle haltes. Ook op de Groenelaan worden enkele Connexxion-bushaltes overgeslagen. Op de plattegrond zie je waar de 55 stopt.

Tram 5 GVB

Tram 5 is een goede optie voor de haltes tussen De Boelelaan/VU en Oranjebaan, waar bus 55 niet stopt. 

Tram 5 rijdt gedurende de gehele bouwperiode, met uitzondering van de zomervakantie in 2019 en vijf weekenden verdeeld over 2019 en 2020; in die periodes wordt tram 5 vervangen door bus 45.

Nieuwe route metrolijn 51

Vanwege de nieuwe Amstelveenlijn is lijn 51 vanaf 3 maart alleen nog metro. Lijn 51 rijdt vanaf 3 maart niet meer vanaf station Zuid door naar Westwijk, maar rijdt dan direct door naar de halte Isolatorweg. Dit betekent dat er extra capaciteit beschikbaar komt op het traject en dat is goed nieuws voor reizigers die vaak reizen tussen Zuid en Isolatorweg. De metro rijdt op dit stuk bijna 2 keer zo vaak. Eerst elke 7,5 minuut, straks bijna elke 4 minuten. 

Connexxion

Buslijnen 347, 348, 357 en 358 

Ter vervanging van lijn 51 kun je een aantal buslijnen van Connexxion nemen. Op de site van Connexxion is te lezen welke lijnen je het best kunt nemen voor je reis.

Pendelbus 551 voor Westwijk – Amstelland Ziekenhuis

Voor het pendelvervoer van en naar het ziekenhuis worden achtpersoonsbussen ingezet. Vanaf 3 maart rijdt er aanvullend ook een Connexxion pendelbus tussen eindhalte Westwijk en ziekenhuis Amstelland. Onderweg stopt deze bus op de haltes Westwijkplein en halte Seine.

Wil je meer weten over het hele project? Op de site van de Amstelveenlijn lees je er meer over. 

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 p/m max. €18)