Nieuwsoverzicht

Mogelijk regionaal uitval van het openbaar vervoer door storm Isha

Storm Isha zorgt mogelijk voor uitval van ov

Laatste update: zondag 21 januari 2024 18:15

Op zondag en maandag (21 en 22 januari) wordt een storm verwacht. Vooral aan de kust worden windstoten van meer dan 100 kilometer per uur voorspeld. De storm zorgt mogelijk regionaal voor uitval van openbaar vervoer. Uit het verleden weten we dat dit vooral vanaf code oranje kan gebeuren.

Op pad met de trein, bus, metro of tram? Check vlak voordat je vertrekt altijd onze reisplanner. Deze is kort voor vertrek het beste op de hoogte van eventuele wijzigingen of als er een rit uitvalt.

Check kort voor vertrek de 9292 reisplanner

Bij 9292 werken we samen met de ov-bedrijven van Nederland. Ov-bedrijven geven (wijzigingen in) hun reisschema’s direct aan ons door. Rijdt er ergens in Nederland een trein, tram, metro of bus niet door slecht weer? Dan wordt dat automatisch aan ons doorgegeven. Daardoor kan de planner van 9292 direct een aangepast reisadvies geven.

Het is belangrijk om altijd je begin- en eindbestemming zo precies mogelijk in te vullen. Dan heeft de planner de meeste mogelijkheden om een alternatieve route te bedenken. De planner kan je dan bijvoorbeeld naar een andere halte sturen. Soms duurt je reis dan net wat langer dan je gewend bent, of moet je bijvoorbeeld wat verder lopen. We doen altijd ons best om de snelste route voor jou uit te stippelen.

Alle tips voor reizen tijdens de storm op een rijtje:

  • Plan je reis kort voordat je vertrekt.
  • Vul altijd je begin- en eindpunt zo precies mogelijk in. Dan kan de planner ook alternatieve routes bedenken.
  • In de 9292 app kan je de live posities van de trein, bus, tram en metro bekijken. Hier lees je hoe je dat doet.