Nieuws

Nieuw in de app

Wat is er nieuw in de 9292 app

Zoals je gewend bent plan je natuurlijk al je reizen met het OV in onze nieuwe app. Je vult je reis van A naar B in en zonder planknop tonen we je al direct de actuele reisadviezen. We geven je natuurlijk ook de mogelijkheid te kiezen voor een andere tijd, datum of andere extra opties om je reis naar jouw wens op te vragen.

Maar er is meer en dat leggen we je graag even uit.

Laatste update

Versie 2.2.0 (3973) voor Android en 2.2.0 (3460) voor iPhone

De meest recente versie staat in de appstore, download deze om met de meest recente versie van de app te kunnen plannen. In deze versie zijn de volgende verbeteringen doorgevoerd:

  • Het is al mogelijk om te plannen met de fiets in het voor- en natraject. Als toevoeging tonen we nu ook fietsverhuurlocaties in het reisadvies bij het natraject. Handig voor het laatste stukje naar je eindbestemming!

Hoe plan je een reis?

Bekijk alle uitlegvideo's via YouTube

Hoe plan je een reis?  

Hoe voeg je een locatie/traject toe?  

Hoe plan je met de fiets in voor/natraject?  

Van 'Mijn 9292' naar een persoonlijk beginscherm

In de nieuwe 9292 app voeg je eigen locaties, trajecten en reisadviezen toe zonder dat je daar een account voor nodig hebt. 

Let op! Maakte je gebruik van een account via Mijn 9292 om je reizen te plannen, dan zul je de nieuwe app opnieuw moeten inrichten. Deze gegevens hebben we helaas niet kunnen meenemen.

Hoe werkt het ‘plusje’ in de nieuwe app?

Het persoonlijk maken van je beginscherm doe je via het 'plusje' op je beginscherm of in het reisadvies. Hierdoor plan je sneller een persoonlijk reisadvies. 

  • Via het ‘plusje’ op je beginscherm voeg je de door jou veel gebruikte locaties toe zoals je dat al gewend bent. Je ziet deze terug op je beginscherm zodat je hier snel naar toe kunt plannen.
  • Nieuw is het toevoegen van veel gebruikte trajecten. Deze trajecten zie je ook terug op je beginscherm met daaronder 0, 4 of 6 reisopties. Zo zie je in één oogopslag wat de actuele reisadviezen voor dat traject zijn.
  • Wil je een specifiek reisadvies opslaan? Gebruik hiervoor het plusje rechtsboven in het reisadvies. Je opgeslagen reisadviezen vind je terug via het menu in de app.
  • Ook tonen we je recent geplande reizen op jouw beginscherm. Handig voor het snel opnieuw kunnen plannen van een route.
  • Wil je iets veranderen dan kan dat via de knop ‘wijzig’ op je beginscherm.

Fietsen en swipen in je advies

  • Via ‘Extra opties’ kun je ook aangeven of je in het voor- of natraject wilt lopen of wilt fietsen. 
  • Ook zul je zien dat het reisadviesoverzicht veel completer is. We tonen naast de reistijden en de manieren van vervoer ook de reisduur en de tarieven.
  • In het reisadvies zelf zie je een kaart waarop de route van het advies staat. Klik je op de kaart, dan volg je het gekozen reisadvies in delen via gedetailleerde kaarten. Zo swipe je door je reis heen!

Vragen over de app?

Heb je na de bovenstaande uitleg nog een vraag? Kijk dan bij de veelgestelde vragen. Mogelijk staat het antwoord dat je zoekt daar al tussen.

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 /min. max. €18)