Nieuwsoverzicht

HaltetaxiRRReis in de 9292 planner

Boek haltetaxi's in Gelderland en omgeving

Laatste update: donderdag 29 december 2022 07:00

Reis je in Gelderland en omgeving? Dan hebben we goed nieuws. Met 9292 boek je nu ook de haltetaxi's van haltetaxiRRReis. Met de haltetaxi reis je tussen haltes op plekken en tijden waarop er geen of geen goede verbinding met het reguliere openbaar vervoer is, bijvoorbeeld 's avonds, als je bus bij jou in de buurt niet meer rijdt. Daarnaast zijn er speciale haltetaxi haltes, op plekken waar er nu helemaal geen OV is. De haltetaxi pakt altijd de snelste route tussen jouw opstappunt en aankomstlocatie. Daarbij sluit de haltetaxi goed aan op je volgende bus of trein. Op die manier reis je nog gemakkelijker! 

Wanneer verschijnt haltetaxiRRReis in je 9292 reisadvies?

Voor HaltetaxiRRReis zijn een aantal verbindingen (van halte naar halte) gedefinieerd op plaatsen en/of tijden waar het reguliere openbaar vervoer niet of minder goed beschikbaar is. Dit kan ook gebeuren op dagen waarop de reguliere bus niet rijdt (bijv op zondag) of wanneer er werkzaamheden zijn en je normale reis niet mogelijk is. 9292 zal de HaltetaxiRRReis verbindingen in een reisadvies opnemen als deze leiden tot een snellere reis. Dit kan ook in combinatie zijn met een reguliere bus of trein met aan het begin of eind van de reis een HaltetaxiRRReis verbinding.

Alternatieve reizen met alleen regulier openbaar vervoer worden ook in het betreffende reisadvies getoond, indien deze mogelijk zijn.

Via de 9292 app plan, reserveer en betaal je nu makkelijk je reis inclusief haltetaxiRRReis. Doe dat wel op tijd want haltetaxiRRReis moet je minimaal een uur voor vertrek bestellen. Gebruik je een rolstoel? Dan moet je minimaal 2 uur voor vertrek telefonisch je bestelling plaatsen. We raden het i.v.m. met de drukte aan om zo ver mogelijk vooraf jouw haltetaxi te reserveren! Je kan jouw reis enkel telefonisch, kosteloos annuleren of wijzigen tot 30 minuten voor vertrek. Wil je morgen voor 9:00 uur reizen? Maak dan voor 22:00 uur een reservering. Hoe? Dat leggen we je graag uit in dit bericht.

haltetaxiRRReis en ander vervoer op aanvraag aan of uitzetten 

Past vervoer op aanvraag zoals haltetaxiRRReis niet altijd bij je reiswensen? Standaard staat "Vervoer op aanvraag" zoals haltetaxiRRReis aan bij 9292. Wil je de opties van haltetaxiRRReis liever niet in je advies zien, dan kun je ze met "Wijzig reis" (website) of "Opties" (app) uitzetten met het vinkje bij Vervoer op aanvraag. Meer weten over de instellingen? 

De 9292 app onthoudt nu ook je instelling voor "vervoer op aanvraag" voor je volgende reizen. Je hebt hier minimaal de 2.16.2 versie van de 9292 app voor nodig. Je 9292 app updaten kan via deze link

 

Waarom reizen met haltetaxiRRReis?

HaltetaxiRRReis heeft een aantal kenmerken:

  • Het is een deeltaxi op bestelling (Dit betekent dat de reistijd met max 15 minuten langer kan duren doordat je andere mensen oppikt en afzet. Maar de oppiktijd heeft ook een speling van max 12 minuten)
  • De haltetaxi rijdt via de snelste route van halte naar halte;
  • Sluit goed aan op de bus en/of trein;
  • Rijdt ook op tijdstippen en dagen waarop de (buurt)bus of trein niet rijdt of niet elk uur rijdt;
  • Doordeweeks rijdt de haltetaxi tussen 06.00 uur en 01.00 uur. In het weekend en op feestdagen tussen 08.00 uur en 00.00 uur.

Waar rijdt haltetaxiRRReis

HaltetaxiRRReis rijdt in:

  • Provincie Gelderland
  • De Limburgse gemeente Mook en Middelaar
  • Tussen plaatsen in Gelderland en de stations Zwolle, Deventer, Goor, Mook-Molenhoek, ’s-Hertogenbosch, Gorinchem, Rhenen, Veenendaal, Bocholt (D) en Emmerich (D).

Hoeveel kost een haltetaxiRRReis

Het tarief bestaat uit een opstaptarief van € 2,16 + € 0,38 per kilometer + servicekosten e-ticketHet kilometertarief wordt berekend aan de hand van de kortste route tussen instap en uitstaphalte. Je betaalt dus niet meer als de chauffeur omrijdt om een andere reiziger op te halen of vanwege een omleiding. Drie kinderen tot en met 11 jaar mogen gratis meereizen met een betalende begeleider van minimaal 18 jaar (na telefonische aanmelding). Een OV-chipkaart is niet geldig. In de 9292 app kun je een e-ticket kopen voor haltetaxiRRReis.

Hoe plan en bestel je een rit voor haltetaxiRRReis?

Plan je reis in de 9292 app zoals je dat gewend bent. Standaard staat ‘Vervoer op aanvraag’, waar HaltetaxiRRReis onder valt, in de opties aan. In de gebieden waar deze haltetaxi rijdt tonen we vervolgens de mogelijkheden in je reisadvies.

Ticket en reservering haltetaxiRRReis

In de app kies je welk reisadvies het best bij je reiswens past. Klik onderaan het reisadvies op ‘E-tickets kopen’. Kies voor hoeveel personen je de reis wilt maken en vink de onderdelen van je reis aan waarvoor je een ticket nodig hebt. Bij het kopen van een ticket voor haltetaxiRRReis wordt er gelijk een reservering gemaakt voor de haltetaxi.

Bij je contactgegevens geef je het telefoonnummer door waarmee de taxicentrale contact met je zal opnemen.

Reizen met haltetaxiRRReis en het 9292 e-ticket

Je gekochte ticket voor haltetaxiRRReis staat nu bij je overige tickets in het menu van de app onder ‘Mijn e-tickets’. Tik op het kaartje om het hele ticket te openen en laat deze bij het instappen van de haltetaxi aan de chauffeur zien.

De haltetaxi herken je aan de benaming op de stickers met haltetaxiRRReis aan de buitenkant van de taxi of met een bordje achter de voorruit.

Als de chauffeur je onverhoopt niet kan vinden dan zal de chauffeur je bellen op het nummer dat je bij het kopen van het ticket hebt opgegeven.

Let op!

Hou rekening met 15 minuten extra reistijd

De haltetaxi kan tot 15 minuten na de gereserveerde tijd kan arriveren. Kies indien mogelijk voor een ruime overstap als je haltetaxiRRReis onderdeel is van een ketenreis met een overstap. 

Reizen met kinderen

Kinderen tot en met 11 jaar reizen gratis mee met een betalende begeleider van minimaal 18 jaar. Reserveren voor kinderen tot en met 11 jaar is nog niet mogelijk via de 9292 app. Bel hiervoor naar de klantenservice van haltetaxiRRReis op 085-0046699.

Reis annuleren

Een reis met de haltetaxi kan tot een half uur van tevoren zonder kosten worden afgemeld. Het afmelden van een reis kan nog niet via de 9292 app. Bel voor het afmelden van een reis naar de klantenservice van haltetaxiRRReis op 085-0046699 (lokaal tarief)

 

HaltetaxiRRReis in 9292 is genomineerd voor de OV Innovatieprijs 2022. De jury schrijft: "Qarin en 9292 hebben Flex-OV in Nederland een nieuwe dimensie gegeven: Vanaf 3 april 2022 rijdt HaltetaxiRRReis in de provincie Gelderland. HaltetaxiRRReis is een flex-OV dienst die aanvullend op het OV wordt ingezet. Voor deze dienst is een OV-toets ontwikkeld die ervoor zorgdraagt dat de Haltetaxi alleen wordt aangeboden als er geen ander OV-alternatief voorhanden is. Hierdoor wordt de Haltetaxi aangeboden in gebieden waar het OV zich terugtrekt of op tijdstippen dat het OV afschaalt en is een oplossing voor het wegvallen van OV-lijnen door Covid-bezuinigen en uitval door personeelskrapte. Deze innovatieve dienst is aangesloten op de Reisplanner van 9292. Hierin komt HaltetaxiRRReis niet alleen naar voren in het (keten)reisadvies in de planner, maar is de rit ook gelijk boekbaar en te betalen en vormt daarmee een integraal onderdeel uit van de aangeboden reisadviezen" Stemmen op deze innovatie kan via de link

 

 

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€1,00 p/m max. €20)