Nieuwsoverzicht

De prijs van je abonnement

OV abonnement uitzoeken voor trein, bus, tram of metro?

Laatste update: zondag 1 januari 2023 09:00

Het is altijd weer even uitzoeken. Hoe laat gaat je trein of bus naar school of naar het werk? En hoe zit het met het abonnement? Veel mensen kijken daar vooraf al even naar, dan is het maar geregeld. Lees het onderstaande goed door om een advies te krijgen dat past bij jouw reisadvies. 

Wat kost je reis?

Verstandig dat je van tevoren nazoekt wat je reis gaat kosten! Let wel op, want de prijs is echt afhankelijk van je reisadvies. Er zijn soms verschillende manieren om op je bestemming te komen en dan kan de prijs ook verschillen. In de vakantieperiode geldt vaak een aangepaste dienstregeling. Wil je je abonnement weten voor na de vakantie? Plan dan je reis op een datum dat er geen vakantiedienstregeling geldt! 

OV Prijswijzer

Het is een behoorlijke klus om een passend OV-abonnement te vinden, zeker als je reist met verschillende OV-bedrijven. We helpen je graag een handje, daarom hebben we de OV Prijswijzer in het leven geroepen. Met deze tool adviseren we je aan de hand van een aantal vragen het voordeligste OV-abonnement.

Hoe werkt de OV Prijswijzer?

Je vindt de OV Prijswijzer onderaan het reisadvies in onze reisplanner op de website. Daar zie je bij de prijsberekening een mogelijkheid om te klikken op 'Abonnement voor deze reis'.

Vervolgens vul je je leeftijd en het aantal dagen dat je per week of maand deze reis maakt in. De OV Prijswijzer berekent vervolgens op basis van het door jou opgezochte reisadvies wat het voordeligste reisproduct is. We gaan er vanuit dat je op dezelfde manier heen- als terugreist. De berekening is afhankelijk van je leeftijd en van het aantal keer dat je per week of per maand reist.

Op dit moment zijn 1e klas abonnementen, losse kaarten en de dalurenproducten nog niet opgenomen in de OV Prijswijzer. Bekijk hier met welke abonnementen en kortingsproducten de OV Prijswijzer op dit moment rekent.

Persoonlijk advies?

Vind je het toch te lastig om het zelf uit te zoeken of wil je een persoonlijk advies? Dat kan via ons call center. Onze reisadviseurs zijn getraind om deze informatie snel op te zoeken. Ze zijn te bereiken van 6.00 - 21.30 uur (in het weekend vanaf 7.00 uur) via 0900-9292 (€ 1 p/m max. € 20). Via onze social media kanalen geven we geen persoonlijke reis- of prijsadviezen.

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€1,00 /min. max. €20)