Nieuws

Veteranendag 2019

Kom op 29 juni met het OV naar Den Haag

Laatste update: dinsdag 18 juni 2019 08:00

Op Veteranendag bedankt Nederland haar veteranen met dit nationale evenement in Den Haag. Naast het defilé is er de hele dag door wat te doen en te beleven op en rond het Malieveld. Ga je er ook naar toe? Maak dan gebruik van het openbaar vervoer. Vanuit het station is de stad en het Malieveld goed bereikbaar.

Plan je reis op Veteranendag

Ben je van plan naar Veteranendag te gaan in Den Haag? Houd dan rekening met de bereikbaarheid van Den Haag. Er zijn op die dag verschillende wegen en parkeergarages in Den Haag afgesloten. Maak het jezelf dus gemakkelijk en plan je reis met het OV.

HTM maakt plaats voor veteranen

De hele dag, van 9 tot 5 uur, staan het Malieveld en Den Haag in het teken van Veteranendag. Om 13.15 uur start het defilé door het centrum van Den Haag. Koning Willem-Alexander neemt het defilé af. Meer dan 4500 veteranen en militairen marcheren op de maat van de muziek van militaire muziekkorpsen door de stad. Van de hele krijgsmacht komen er veteranen voorbij. HTM maakt deze dag plaats voor veteranen.

Nederland bedankt haar veteranen

Op Veteranendag bedankt Nederland haar meer dan 111.000 militaire veteranen voor hun inzet, nu en in het verleden. Op zaterdag 29 juni 2019 start de dag al vroeg met een bijeenkomst in de Ridderzaal en op het binnenhof. Dit programma kun je thuis via het internet volgen of op grote schermen op het Malieveld.

Beeld: Veteranendag.nl

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 p/m max. €18)