Nieuwsoverzicht

Top 10 stranden - bereikbaar met trein, bus, tram of metro

Reis met het OV naar deze 10 stranden

Laatste update: maandag 24 juni 2024 09:00

De zomer is begonnen. En met het prachtige weer dat de komende dagen op de planning staat, is het natuurlijk heerlijk om een Nederlands strand te bezoeken. We hebben daarom speciaal voor jou 10 stranden op een rij gezet die goed te bereiken zijn met het OV. Geniet van een zonnig dagje uit!

Wist je dat je jouw vervoersbewijs ook in de 9292 app kan kopen? Na het plannen van jouw reis in de 9292 app, koop je gemakkelijk een e-ticket voor jouw reis.

Alles over e-tickets

Top 10 stranden in Nederland

Plan je reis naar een van deze bestemmingen en koop je e-ticket in de 9292 app

1. Hoek van Holland

Het strand van Hoek van Holland is 250 meter breed en 3,5 km lang. In de duinen liggen prachtige fiets- en wandelpaden. Op het strand verschillende tenten voor een hapje en drankje en goed voor leuke evenementen. En het is makkelijk te bererkein, want je komt er met de nieuwe metro! 

2. Scheveningen

Scheveningen is een kilometers lang strand met voor ieder wat wils: Van een duik in de zee tot een bezoekje aan de pier. Vier seizoenen per jaar is het een heerlijke plek. Ga eens in de avond: ondergaande zon, met in de achtergrond het reuzenrad. Prachtig!

3. Katwijk aan Zee

Katwijk is een kustplaats met karakter. Centraal gelegen en goed bereikbaar. Het is goed toeven in de uitgestrekte duinen en op het schoonste strand van Zuid-Holland!

4. Noordwijk aan Zee

Het Noordwijkse strand weet ieder seizoen melancholie en romantiek op te roepen. Geniet van het eindeloze strand, de spelende kinderen in 'het kleine zeetje' (of 'kimmetje', zoals de Noordwijkers zeggen) en blijf vooral totdat de zon in zee zakt.

5. Callantsoog

Callantsoog heeft misschien wel het mooiste strand van Nederland. Het strand van de kustplaats is schoon, breed en kilometers lang. Perfect voor lange romantische strandwandelingen of een dagje samen genieten bij mooi weer!

6. Zandvoort

Met een directe treinverbinding uit Amsterdam sta je binnen een half uur vanuit de hoofdstad op het strand. Dus als de zon schijnt is de weg naar dit populaire strand snel gevonden! Niet voor niks biedt dit strand voor elk wat wils!

7. Bergen aan Zee

Het strand van Bergen aan Zee is tot ver buiten Nederland vermaard. Een lange, blonde kuststrook achter de brede duinenrij, met een weids uitzicht over de Noordzee. Kilometers ruimte voor strandpret en zonplezier in de zomer!

8. Renesse

Renesse, waarschijnlijk een van de geliefdste stranden van onze oosterburen. En met reden. De stranden van Zeeland zijn fenomenaal! In de zomermaanden kun je met de BeachHub bussen gratis reizen van en naar de verschillende stranden in de omgeving.

9. Cadzand

Cadzand is de meest zuidelijke badplaats van Nederland. Geniet van het prachtige strand, wandel door het fraaie natuurgebied het Zwin en geniet van de zilte smaken van de Zeeuwse keuken!

10. Almere

Een vreemde eend in de bijt? Welnee! Het Almeerderstrand is een perfecte plek voor een frisse duik en door het ondiepe water prima voor kinderen. Kies voor een plek op het strand of in de schaduw onder de bomen.

Beeld hoofdfoto: iStock.com/Lorado