Nieuwsoverzicht

Met de trein en bus naar Dutch Grand Prix Zandvoort 2024

Pak de fiets, trein of bus naar de F1 in Zandvoort

Laatste update: donderdag 15 februari 2024 18:00

Op 23, 24 en 25 augustus 2024 is het zover. Op Circuit Zandvoort gaat de Dutch Grand Prix van start. Heb je een kaartje voor één van de racedagen om onze eigen Max Verstappen te zien rijden?

Kom met het openbaar vervoer, plan je reis en koop je e-ticket van tevoren via de 9292-app. Er zijn verschillende mogelijkheden om er te komen. We wensen je veel plezier bij de race!

Let op! Vanwege de verwachte grote drukte zullen er extra treinen worden ingezet. Voor alle treinreizigers in de richting van Amsterdam Centraal en Zandvoort aan Zee, en omgekeerd (ook als je niet naar de Grand Prix gaat) geldt dat je geen fietsen mag meenemen in de trein op 23, 24 en 25 augustus.

Plan je reis van tevoren

Met het OV naar Circuit Zandvoort

Reis je met het openbaar vervoer naar Zandvoort, plan je reis dan in onze app en koop direct je ticket. Zo heb je geen OV-chipkaart nodig en staat je ticket direct op je telefoon. 

Koop je tickets een aantal dagen voor je vertrek. Ongeveer 3 weken van tevoren is onze planner bijgewerkt en is het mogelijk tickets te kopen voor het race-weekend. Let er dus op dat je op de juiste tijd en datum je reis plant voordat je jouw tickets koopt.

Hoe werkt het e-ticket?

  1. Plan je reis in de 9292 app naar Circuit Zandvoort voor de juiste dag en tijdstip
  2. Koop meteen je e-ticket via de button onderaan het reisadvies
  3. Kies het aantal personen en je e-tickets
  4. Betaal met ideal of creditcard
  5. De e-tickets staan direct in je app, fijne reis!

Hoe je dit doet dat leggen we je graag nog eens uit via onze video. Of probeer het natuurlijk in de app en zie wat de mogelijkheden zijn.

Hoe koop je een ticket in de app? YouTube  

Max Verstappen

Met de trein naar Zandvoort aan Zee

Het treinstation Zandvoort aan Zee ligt op 15 minuten wandelen van Circuit Zandvoort af. NS zet extra treinen in en rijdt met 12 treinen per uur vanaf vroeg in de ochtend tot 22.00 uur vanaf Amsterdam Centraal. Deze wijzigingen zijn in onze planner verwerkt.

Houd rekening met extra reistijd

Er is een grote drukte te verwachten in de treinen en op de stations. Houd rekening met langere reis- of wachttijd bij het overstappen op de trein naar Zandvoort op de stations Amsterdam Centraal, Amsterdam Sloterdijk en Haarlem.

Let op! Voor alle treinreizigers in de richting van Amsterdam Centraal en Zandvoort aan Zee, en omgekeerd (ook als je niet naar de Grand Prix gaat) geldt dat je geen fietsen mag meenemen in de trein op 23, 24 en 25 augustus.

Met de bus naar Zandvoort aan Zee

Plan je reis in onze app om te zien welke verbinding voor jou het meest gunstig is. Ook hier geldt: neem de tijd om te reizen en houd rekening met de drukte. Zorg voor een opgeladen OV-chipkaart of koop je e-ticket van tevoren in onze app. 

Connexxion brengt je naar de hoofdingang

Wil jij snel en makkelijk naar het circuit en weer terug? Pak de bus! Connexxion werkt samen met Dutch Grand Prix en heeft een DGP-Dagticket waarmee je tot op 250 meter lopen van de Hoofdingang wordt gebracht.

Het dagticket is geldig voor één persoon voor alle buslijnen van Connexxion in de regio Amstelland Meerlanden (o.a. Haarlemmermeer, Amstelveen en Amsterdam) en Haarlem-IJmond. Zij zorgen voor extra bussen (10-12x per uur), dus elke 5/6 minuten, zodat je dagje Zandvoort snel en comfortabel kan beginnen.

Lopend of met de fiets

Woon je in de buurt en ben je in de gelegenheid om lopend of met de fiets te reizen dan wordt dat sterk aangeraden! Voor de fiets zijn er speciale parkeerplaatsen beschikbaar waarvoor je een plek moet reserveren. Het reserveren is gratis maar wel noodzakelijk.  

Met de auto

De autowegen rondom het Circuit worden afgesloten. Dus ook met een taxi kom je niet bij de ingang. Vanaf de diverse Park en Ride plaatsen rijden er pendelbussen die je verder brengen. Houd ook hier rekening met wachttijden en koop je ticket voor de pendelbus van tevoren.

Op de site van Dutch Grand Prix lees je wat er naast de mogelijkheden met het OV zijn om naar het Circuit te reizen.

Beeld: Dutch Grand Prix - Chris Schotanus

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 /min. max. €18)