Prijzen & abonnementen

Treinkaartje kopen (incl. kortingsacties)

Af en toe met de trein?

Reis je af en toe met de trein en maak je geen gebruik van een OV-chipkaart? Koop je kaart in de 9292 app of via een eenmalige OV-chipkaart. Daarnaast zijn er speciale kaarten voor kinderen, honden, je fiets en toeslag voor ICE.

Reizen op saldo met de OV-chipkaart

Als je OV-chipkaart geschikt is voor ‘reizen op saldo in de trein’ kun je een bedrag laden op je kaart en daarmee reizen. Dit heet reizen op saldo. Als je met de trein reist moet er minimaal € 20,- op je kaart staan als je incheckt. Als je uitcheckt wordt het bedrag dat je reis kost afgeschreven van de OV-chipkaart. Kijk voor meer informatie op de pagina 'hoe werkt mijn OV-chipkaart'.

E-ticket (treinkaartje) kopen via de 9292 app
voor NS, Blauwnet, Qbuzz, Connexxion, Arriva en Keolis

Heb je geen OV-chipkaart of vind je het handig dat het kaartje voor je hele reis in één app zit? Koop dan je treinkaartje via de 9292 app en betaal met iDEAL of creditcard (Visa, Mastercard of American Express). De prijs van deze e-tickets kan afwijken met de prijs wanneer je reist met een OV-chipkaart. 

Goedkope treinkaartjes

Op zoek naar goedkope treinkaartjes of goedkope kaartjes voor de bus, tram of metro om op bezoek te gaan bij familie, eropuit te gaan met vrienden of lekker een dagje weg te gaan? In de 9292 app krijg je geregeld korting op je reis met e-tickets in 9292 app. Dit e-ticket koop je in de 9292 app. Op deze pagina houden we een actueel overzicht bij

We verkopen e-tickets in samenwerking met een groot aantal OV-bedrijven. Voor alle nationale treinen zijn dit: NS, Blauwnet, Qbuzz, Connexxion, Arriva en Keolis. De tickets die we op dit moment verkopen voor de trein zijn 2e klas tickets enkele reis. We werken er hard aan het assortiment uit te breiden. 

Logo PlayStore Logo AppStore Logo Appgalary

Heb je een reisadvies waarbij je bijvoorbeeld ook met de bus of tram reist, dan kun je hier ook direct een ticket voor kopen in de 9292 app. Hoe je dit doet en voor welke vervoerders dit kan, dat leggen we je graag uit.

Reizen met eenmalige OV-chipkaart

Naast reizen op saldo met de OV-chipkaart kun je in de trein ook nog gebruik maken van een los kaartje van NS, de eenmalige OV-chipkaart. Dit is een papieren OV-chipkaart.

Reis je op hetzelfde traject op één dag heen en terug, dan kun je het best een dagretour kopen. Reis je niet op dezelfde dag terug, dan kun je beter een enkele reis kopen. Bezoek je meerdere plaatsen op één dag, koop dan een kaartje waarop staat via welke plaats je reist. Je hoeft op dit kaartje dus geen saldo te laden maar je checkt er wel mee in en uit.

De eenmalige OV-chipkaart koop je op het station bij de NS-kaartautomaat. Je betaalt voor dit kaartje een toeslag van € 1,00. Dit is alleen als je een enkele reis, retour of een dagkaart koopt. Op de ICE toeslag enkele reis, Euregioticket en Intercity Direct en voor kaartjes naar Duitsland en België betaal je geen toeslag.

Prijs 2023 speciale kaarten
Railrunner

De Railrunner kun je laden op een OV-chipkaart en is ook te koop als eenmalige OV-chipkaart. De kaart is geldig voor kinderen van 4 tot en met 11 jaar. In de 1e klasse alleen geldig voor maximaal 3 kinderen die reizen onder begeleiding van een volwassene (minimaal 18 jaar). Te koop bij NS.

€ 2,50
Dagkaart hond

Voor aangelijnde huisdieren in de treinen van NS, Syntus en Arriva is een dagkaart nodig (in een tas, mand of op schoot reist een klein huisdier gratis). Te koop bij NS.

€ 3,30
Dagkaart fiets NS, Connexxion, Syntus

In de treinen van NS, Connexxion en Syntus kan de fiets in het weekend en op feestdagen de hele dag mee voor € 7,50. Op werkdagen alleen buiten de spits (voor 6.30 uur, tussen 9.00 en 16.30 uur en na 18.00 uur). Te koop bij de vervoerder. 

 €7,50

 

Dagkaart fiets Arriva

In de treinen van Arriva in Groningen en Fryslân is een Dagkaart Fiets nodig. (op werkdagen na 9.00 uur en in het weekend de hele dag). 

In de treinen in de Achterhoek en Rivierenland mag de fiets in het weekend gratis mee.

€ 4,15
Dagkaart fiets Rnet (Qbuzz)

In de treinen van Qbuzz tussen Dordrecht en Geldermalsen (MerwedeLingelijn) mag de fiets in de daluren gratis mee. In de spits koop je een Fietskaart Spits.

€ 5
Toeslag ICE

Voor een reis met de ICE op het  traject Amsterdam – Utrecht – Arnhem. Te koop bij NS.

€ 2,90

Veelgestelde vragen