Nieuws

Studenten OV in de zomervakantie

Geldigheid Studentenreisproduct

Laatste update: maandag 17 juni 2019 08:04

Hoe zit het ook alweer met je studentenreisproduct tijdens de Zomervakantie? Wanneer is hij wel/niet geldig? We vertellen het je in dit bericht!

Wanneer is het vakantie voor het studentenreisproduct?

Voor het studentenreisproduct geldt de zomerperiode van 04.00u op 16 juli tot 04.00u op 16 augustus 2019.

Weekabonnement

Heb je een weekabonnement, dan reis je in de vakantie niet gratis.

  • Met de trein reis je met 40% korting
  • Bij gebruik van stads- en streekvervoer reis je met 34% korting. 

Houd hier rekening mee voordat je op reis gaat, zodat je niet op het allerlaatste moment nog je OV-chipkaart moet opladen en de trein of bus mist.

Weekendabonnement

Studenten met een weekendabonnement reizen gratis van vrijdag 12.00 uur tot maandagochtend 04.00 uur in de zomerperiode. Dit geldt dus alleen in de weekenden.

Je reist op saldo met korting als je doordeweeks gaat reizen in de daluren.

  • Op maandag is dit vanaf 04.00 uur 
  • Op dinsdag t/m donderdag is dat vanaf 09.00 uur. 
  • Op vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur. 

Let op: van dinsdag t/m vrijdag van 04.00 uur tot 09.00 uur reis je op saldo en betaal je dus het volle tarief. Zorg dus voor voldoende saldo op je OV-chipkaart.

Let op

Het studentenreisproduct is niet geldig op het nachtnet van alle bus, tram en metro's. Studenten mogen binnen Nederland reizen met alle treinen van NS International, behalve met Thalys. Voor de Intercity Direct geldt een toeslag

Geen recht op een studenten-OV?

Ben je klaar met je MBO, HBO of Universitaire studie? Of duurt je studie langer dan gepland? Dan moet je helaas je Studentenreisproduct stopzetten en reis je niet langer gratis.

Gelukkig kun je bij NS overstappen op een gratis Dal Voordeel abonnement waarmee je met 40% korting in de daluren reist. Of kies voor € 52 korting op een ander NS-abonnement naar keuze. Ook U-OV heeft een aanbod voor ex-studenten. Lees er meer over via de onderstaande links.

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 /min. max. €18)