Nieuwsoverzicht

Nieuwe NS jongerenkaarten

Goedkoper reizen met de trein voor jongeren van 12 t/m 18 jaar

Laatste update: donderdag 27 augustus 2020 13:53

Op 1 september 2020 start de NS met twee nieuwe jongerenkaarten. Ben je tussen de 12 en 18 jaar dan wordt het treinreizen beter betaalbaar. Met de eerste kaart kun je de hele dag, met uitzondering van de spits, onbeperkt reizen voor €7,50.

Jongerenkaarten

NS introduceert op 1 september een nieuwe jongerenkaart. Met de deze kaart kun je de hele dag, met uitzondering van de spits, onbeperkt reizen voor €7,50. Deze variant heet de Jongerendagkaart en betreft een eenmalige kaart, waardoor je niet vast zit aan een abonnement. De Jongerendagkaart is eenvoudig te koop via de mobiele app van NS. Je hebt hiervoor geen OV-chipkaart nodig. Het mobiele ticket in de app heeft een barcode waarmee je de poortjes op de stations eenvoudig kunt openen.

Alleen bij NS te koop

Het is belangrijk om te weten dat de jongerenkaarten alleen geldig zijn in de treinen van NS. Maak je dus een reis met verschillende vervoerders, dan moet je voor het gedeelte van je reis met een andere vervoerder een ticket te kopen of in te checken met je OV-chipkaart. 

Hoge kostenpost

Met de invoer van de jongerenkaarten wil de NS de trein een logische keuze maken voor een nieuwe generatie reizigers. De kosten van een regulier treinkaartje zijn voor jongeren al snel aan de hoge kant. Kinderen tot 12 jaar reizen altijd gratis en studenten met het studentenreisproduct reizen doordeweeks of in het weekend gratis en daarbuiten met korting. Meer informatie over het Studentenreisproduct vind je hier. Jongeren tot 18 jaar vielen daar tot op heden tussenin. De jongerenkaarten maken het reizen met de trein voor deze groep gemiddeld 50 tot 60 procent goedkoper.

Na een half jaar wordt bekeken of deze jongerenkaarten populair genoeg zijn om te blijven bestaan. 

Ben je geïnteresseerd in meer voordeel in het OV? Op deze pagina vind je het actuele overzicht.

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 /min. max. €18)