Nieuwsoverzicht

Start pilot huurfietsen in 9292 apps

Huurfietsen in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam

Laatste update: dinsdag 8 maart 2022 14:00

9292 is gestart met een pilot van de verhuur van fietsen in de 9292 app. Hiermee kunnen reizigers bij het plannen van een reis in de app voor het laatste gedeelte van de reis ook een huurfiets huren. De nieuwe functie “Huren in de buurt” is als pilot beschikbaar voor de ruim 3000 gebruikers in een bèta-versie van de 9292 app. Na de pilot komt de functie voor alle reizigers beschikbaar via de populaire 9292 app. 

Huurfietsen van Donkey Republic

Met het beschikbaar maken van huurfietsen in de 9292 apps maakt 9292 het nog gemakkelijker voor reizigers om met verschillende vormen van vervoer te kunnen reizen. De hele reis in één app. De eerste beschikbare fietsen zijn de oranje fietsen van Donkey Republic, te huren in de omgeving van Rotterdam, Dordrecht, Den Haag en Amsterdam.
Samen met Donkey Republic maakt 9292 deze eerste mooie stap in het aanbieden & betalen van huurfietsen. Donkey Republic heeft een System Tool Kit (STK) ontwikkeld voor het verhuren van fietsen in andere apps. Door de twee krachten te bundelen ontzorgen zij samen de reiziger. De samenwerking tussen 9292 en Donkey Republic komt voort uit een project waarin beide partijen betrokken zijn om Mobility as a Service (MaaS) naar een hoger plan te tillen: een systeem waarbij je als reiziger betaalt voor het gebruik van (geïntegreerde) vervoersdiensten, zonder te hoeven investeren in vervoersmiddelen.

Van pilot naar miljoenenpubliek

Joost Mortier (CEO 9292): “De pilot is nu eerst beschikbaar voor de gebruikers van de bèta versie van de 9292 app. Na de pilot test zal de functie voor het grote publiek live gezet worden in de 9292 app. Wekelijks gebruiken meer dan 1,2 miljoen mensen de 9292 app. De feedback zal nauwgezet gevolgd worden om verbeteringen door te voeren. De komende maanden gaan we steeds meer steden en aanbieders ontsluiten. De basis staat nu met deze eerste stap".

Hoe huur je een fiets?

De optie om fietsen te huren kunnen de testers vinden in het menu onder het knopje “Huren in de buurt”. Als je op minder dan 400 meter afstand van de fietsen bent kun je de fiets huren. Via het reisadvies kun je uitzoeken of de fietsen aanwezig zijn in de buurt van je eindbestemming als je in de planner aangeeft dat je het laatste gedeelte van je reis met een huurfiets wilt afleggen. Wil je ook mee testen? Meld je dan via onderstaande knop aan.

Start pilot huurfietsen in de 9292 apps

 

Update 

Na de testperiode is het nu mogelijk voor alle gebruikers van de 9292 apps om fietsen te huren via de 9292 apps. Download de laaste versie van de app via de appstores en probeer het uit. De komende tijd zal het aanbod verder uitgebreid worden. 

 

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 /min. max. €18)