Nieuws

Met het OV naar TT Assen

Qbuzz zet extra bussen in

Laatste update: woensdag 26 juni 2019 08:30

Van 28 juni t/m 30 juni 2019 staat Assen weer in het teken van de jaarlijkse TT. Voor de vele bezoekers staat Qbuzz ook dit jaar weer klaar om iedereen vanaf station Assen naar het circuit te brengen. Naast de nachtbuslijnen die voorgaande jaren werden ingezet, rijden dit jaar ook ’s nachts bussen van Assen naar Emmen, Borger, Norg, Roden en Leek.

Extra bussen en treinen richting TT Assen

Van donderdag 27 t/m zondag 30 juni rijden dag en nacht extra bussen van en naar Assen. Hiermee kunnen de honderdduizenden bezoekers makkelijk de TT en het TTfestival bereiken. 

Kom je met het openbaar vervoer naar het circuit in Assen, neem dan bij het NS Station Assen stadsbuslijn 1. Deze gaat rechtstreeks naar het TT Circuit. Je stapt dan uit aan de noordzijde van het circuit en loop je naar de ingang. Qbuzz lijn 1 rijdt extra vaak tussen station Assen en het circuit. 

Qbuzz - Extra bussen 27 tot en met 30 juni

Voor zowel de bezoekers van de races op het TT-circuit, als de festivalgangers in het centrum van de stad zet Qbuzz extra bussen in. Lees op de site van Qbuzz welke lijnen er extra vaak rijden. Zeker weten dat je 's nachts weer thuis komt na het feestvieren? Plan je reis dan van tevoren met de reisplanner of bekijk de overzichten per lijn.

NS - extra en langere treinen

Vanwege de verwachte drukte neemt ook de NS maatregelen. Zo rijden er op zaterdag en zondag extra lange treinen van en naar Assen. De treinen rijden volgens de normale dienstregeling. Alleen op zondagochtend, de dag van de races, rijden er drie extra treinen, onder meer vanaf Groningen en Schiphol. De NS adviseert om van tevoren de reisplanner te raadplegen, om te zien welke treinrit het beste in je schema past.

Combiticket - trein, bus en toegang

TT Assen, NS en Qbuzz bieden voor de MotoGP op 30 juni 2019 een combinatieticket aan: voor € 55,- kun je vanaf ieder station in Nederland naar het TT Circuit Assen reizen. De trein brengt je naar station Assen, de bus naar de ingang van het TT Circuit Assen – en ’s avonds gemakkelijk weer terug naar huis. Met je ticket kun je een plek zoeken op de vernieuwde en verhoogde grastaluds van het circuit. Op deze manier wordt de TT Assen voor iedereen beter bereikbaar.

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 /min. max. €18)