Nieuwsoverzicht

Koningsdag 2024 - Reis als een koning met het openbaar vervoer

Krijg tot 11% korting op e-tickets voor jouw reis op Koningsnacht en Koningsdag

Laatste update: dinsdag 16 april 2024 15:05

Op zaterdag 27 april viert Nederland weer Koningsdag. Of je nu met vrienden de stad in gaat, of met je gezin naar de vrijmarkt; met het OV kom je er.

Om Koningsnacht en -dag extra feestelijk te maken trakteren wij op korting! Krijg tot 11% korting op een e-ticket voor jouw reis met NS op Koningsnacht (26 april, na 18:30) en Koningsdag (27 april, de hele dag).

Tot 11% korting op jouw e-ticket op Koningsnacht en -dag

Koning Willem-Alexander is al bijna 11 jaar koning. En daarom trakteren wij! Krijg tot 11% korting voor e-tickets in de 9292 app. De korting geldt voor e-tickets voor reizen met de NS en geldig zijn tijdens Koningsnacht (26 april, na 18:30) en Koningsdag (27 april, de hele dag). Kijk hier voor alle actievoorwaarden.

Ga voorbereid op reis en koop jouw e-tickets in de 9292 app.

Logo PlayStore Logo AppStore Logo AppGallery

Hoe koop je e-tickets in de app van 9292?

  • Plan je reis in de 9292 app. Zet hierbij de vertrekdatum op 26 april ná 18:30 of 27 april april de hele dag. 
  • Kies een reisadvies uit. 
  • In het reisadvies tik je op 'E-tickets kopen'. 
  • Volg de stappen op het scherm.
De korting wordt dan automatisch berekend. 

Openbaar vervoer op Koningsdag

Over het algemeen rijden de OV-bedrijven als op een zaterdag. In 2024 valt Koningsdag ook op een zaterdag, dus dat is makkelijk. De Koningsdag dienstregeling wordt in onze planner verwerkt.

Plan je reis van tevoren en denk hierbij ook aan de terugreis zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

NS Oranjedienstregeling

De meeste steden zijn op Koningsdag goed bereikbaar per trein. NS rijdt op vrijdagavond 26 april en op zaterdag 27 april volgens de Oranjedienstregeling. Op een aantal drukke trajecten zet NS ieder jaar extra en langere treinen in, zodat iedereen naar zijn bestemming kan worden gebracht.

Het kan betekenen dat treinen op andere tijden rijden, van andere perrons vertrekken en/of een andere eindbestemming hebben. Let dus goed op en plan je reis van tevoren. 

Soms hebben treinen ook een andere eindbestemming dan in de reguliere dienstregeling. Houd rekening met extra drukte in de treinen en op stations. Tip: plan kort vooraf je reis in de 9292-app, voor de actuele situatie.

Reizen van en naar Schiphol

Reis je op Koningsdag naar Schiphol? Plan dan extra reistijd in, zodat je zeker weet dat je op tijd bent. Plan je reis op vooraf en reken minstens een half uur extra tijd voor jezelf in.

Koningsdag en -nacht in Amsterdam

Amsterdam RAI & Amsterdam Sciencepark gesloten

In verband met de drukte is station Amsterdam RAI gesloten voor de metro en de trein. Je kunt reizen via Amsterdam Zuid. Amsterdam Sciencepark is ook gesloten, hier kun je het best reizen via Amsterdam Amstel. In de 9292 planner is dit automatisch verwerkt.

GVB

Op Koningsdag wordt het weer druk in Amsterdam. GVB past zich ieder jaar graag aan deze situatie aan. En blijft je tegelijkertijd zo goed mogelijk vervoeren. Dat begint al tijdens Koningsnacht.

  • De nachtbussen rijden van vrijdag 26 op zaterdag 27 april op diverse lijnen een andere route. Ze rijden niet over het Rokin, de Dam en het Damrak;
  • De metro's rijden tijdens Koningsdag hun normale route met de zaterdagsdienstregeling. Alleen station RAI is de hele dag gesloten en hier zal de metro (en de trein) dan ook niet stoppen;
  • De trams en bussen rijden de zaterdagse dienstregeling. De meeste trams en bussen rijden een afwijkende of samengestelde route;
  • De veren varen op Koningsdag de zaterdagse dienstregeling tot 24 uur. De buiksloterveer (F3) vaart de hele nacht door. 

Naar de Vrijmarkt op Koningsdag in Utrecht

De beroemde Vrijmarkt van Utrecht begint al tijdens Koningsnacht op vrijdag 26 april vanaf 18:00 uur. Deze gaat de hele nacht en dag door en eindigt op Koningsdag op  27 april om 18:00 uur. U-OV rijdt hiervoor samen met Syntus een uitgebreid Koningsnachtnet. Zo kom je altijd weer thuis na een bezoek aan de vrijmarkt of een van de andere activiteiten tijdens Koningsnacht.

Koningsdag Utrecht

In de binnenstad van Utrecht vervallen ieder jaar voor een aantal lijnen tijdens Koningdag een aantal haltes. De bushaltes in de binnenstad vervallen tussen vrijdag 26 april 16:00 uur en 27 april 23:00 uur. Plan je reis vooraf om te zien wat dit voor jouw reis betekent. Vanaf het station is de stad lopend goed bereikbaar. 

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 p/m max. €18)