Nieuwsoverzicht

Floriade Expo 2022

Plan je reis en koop je ticket voor het OV naar Floriade

Laatste update: dinsdag 5 april 2022 12:05

Floriade is geopend! Nog tot en met 9 oktober 2022 ontdek je in Almere de oplossingen om steden nog leuker, mooier en duurzamer te maken. Om geheel in het thema ‘Growing Green Cities’ te blijven reis je er natuurlijk naartoe met de trein of bus. Het terrein van Floriade is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Hoe? Dat vertellen we je graag in dit bericht.

Plan je reis in de 9292 app en koop direct het e-ticket voor je hele reis. Scan deze QR code om de app te downloaden: 

Scan deze QR code met je telefoon

Bereikbaarheid Wereldtuinbouw­tentoonstelling Floriade

Vanaf 14 april tot en met 9 oktober 2022 is Almere het podium voor de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022. Floriade vindt slechts één keer in de 10 jaar plaats, dus mis het niet!

Met het OV naar Floriade

Je reist naar Floriade via Almere Centrum of Amsterdam. Deze stations zijn vanuit het hele land goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Koop in de app direct je ticket voor het OV, dat is wel zo gemakkelijk. Zo heb je geen OV-chipkaart nodig en staat je ticket direct op je telefoon. 

Hoe zijn je e-tickets direct beschikbaar in je app?

  1. Plan je reis in de 9292 app
  2. Koop je e-ticket via de button onderaan het reisadvies
  3. Kies het aantal personen en je e-tickets
  4. Betaal met ideal of creditcard
  5. De e-tickets staan direct in je app, fijne reis!

Van halte naar ingang Floriade

Vanaf Almere Centrum heb je 3 mogelijkheden om de ingang van het park te bereiken:

  • Per boot 
  • Shuttlebus
  • Buslijn M1 - naar Busstation 't Oor vandaar is het nog 15 minuten lopen naar de ingang
  • OV-fiets - Plan je reis in onze app en kies bij het einde van je reis voor de (huur)fiets om zo de route en de actuele beschikbaarheid van de OV-fiets te zien.

Vanaf Amsterdam Amstel reis je met de bus (Keolis R-Net lijn 327) naar Busstation 't Oor. Vanaf deze halte loop je in 15 minuten naar de hoofdingang. 

Toegangsticket Floriade

Heb je het ticket voor het OV gekocht regel dan ook gelijk je toegang tot Floriade. Tickets zijn op de site van Floriade online verkrijgbaar. Zo kun je gelijk genieten van alle activiteiten die het park te bieden heeft. 

Beeld: Floriade Expo 2022

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 /min. max. €18)