Nieuwsoverzicht

De leukste dagjes weg met het openbaar vervoer in mei

6 verrassende uitjes in Nederland

Laatste update: dinsdag 30 april 2024 12:30

Of je nu een dagje weg wil tijdens de meivakantie, op pad wil voor Hemelvaartsdag of juist met Pinksteren: in mei zijn er, door heel Nederland, heel veel activiteiten te doen.

Wij zochten 5 uitjes uit waar je met het openbaar vervoer gemakkelijk kunt komen. Ook lichten we een 9292 Dagje Weg uit in het thema van Dodenherdenking en Bevrijdingsdag (4 en 5 mei): Oorlogsmuseum Overloon.

Wist je dat je in de 9292 app ook een e-ticket voor jouw reis met het OV kan kopen? Je leest hier hoe dat werkt.

1. Circusstad Festival

In de eerste week van mei verandert het centrum van Rotterdam in een heus circus. Iedereen kan hier genieten van voorstellingen en activiteiten. Tijdens de dagen zijn er ook verschillende workshops te doen. Wat dacht je van een workshop diabolo of trapeze?

2. Animal Event in Beekse Bergen

Op zoek naar een uitje voor het hele gezin? Op 3, 4 en 5 mei staat Beekse Bergen volledig in het thema van het Animal Event. Tijdens dit evenement staan dieren centraal: van konijnen tot paarden, en van katten tot reptielen. Doe mee aan interactieve workshops of bekijk spectaculaire dierenshows. Geschikt voor jong en oud!

  • Wanneer? Op 3, 4 en 5 mei 2024
  • Tickets – Koop tickets via de website van het Animal Event.
  • Waar? Event Center Beekse Bergen (naast Safaripark Beekse Bergen).

Reis vanaf Tilburg Centraal met bus 142 of 143 richting Hilvarenbeek. Stap uit bij bushalte Safaripark. Het Event Center Beekse Bergen ligt op 6 minuten lopen van bushalte Safaripark.

3. Edelstenen & Mineralenbeurs DeBeNeLux

Op tweede Pinksterdag (20 mei 2024) vindt de tweede editie van de Edelstenen & Mineralenbeurs van E&M DeBeNeLux plaats. Opgedeeld in vier verschillende thema’s, leer je alles over lapidairy, esthetiek, esoterie en geologie.

4. Treinbeurs Joure

Ben jij helemaal gek van modeltreinen? Tijdens de treinbeurs in Joure staan meer dan 100 meter aan tafels vol met gebruikte en nieuwe modeltreinen. Bekijk de verschillende modeltreinen en ga een praatje aan met andere hobbyisten.

  • Wanneer? 25 mei 2024
  • Tickets – Koop tickets via de website van Eurospoor
  • Waar? Party- en Zalencentrum ’t Haske, in Joure.

Reis vanaf treinstation Heerenveen met de bus naar bushalte Butsingel in Joure. Vanaf hier is het nog 15 minuten lopen naar de treinbeurs.

5. Dordt in Stoom

Altijd al in een ouderwetse stoomtrein willen rijden? Of op een echte stoomboot willen staan? Tijdens Dordt in Stoom reist de bezoeker terug in de tijd. De hele binnenstad staat namelijk in het teken van ouderwetse vervoersmiddelen. Om alles te kunnen zien en ervaren, is ten minste 3 uur tijd nodig.

  • Wanneer? 24, 25 en 26 mei 2024
  • Tickets – De toegang is gratis. Wil je gebruik maken van het ‘historische vervoer’? Dan heb je een kaartje nodig. Kijk op de website van Dordt in Stoom voor meer informatie over het evenement en de tickets.
  • Waar? In en om het centrum van Dordrecht (vlakbij Station Dordrecht).

BONUS – 9292 Dagje Weg: Oorlogsmuseum Overloon

Op 4 en 5 mei staat Nederland stil bij de Tweede Wereldoorlog. In Oorlogsmuseum Overloon leer je alles over het ontstaan, het verloop en de gevolgen van de Tweede Wereldoorlog. Interessant en leerzaam voor kinderen én volwassenen.

Reis vanaf busstation Boxmeer met bus 82 naar bushalte Museumlaan. Het museum ligt op 11 minuten lopen van bushalte Museumlaan.