Nieuws

Carnaval 2018

Plan je reis naar Oeteldonk of Mestreech

Laatste update: donderdag 25 januari 2018 11:00

Carnaval staat weer voor de deur. Hoog tijd om je reis te gaan plannen. In een aantal steden worden er extra bussen in gezet om je veilig heen maar vooral ook weer veilig thuis te brengen.

Nachtborrelbussen en Leutbussen

Tijdens de carnavalsperiode rijdt het OV anders dan je gewend bent. Kijk via de onderstaande links welke verandering voor jou van toepassing zijn. Ga je met de trein naar het zuiden? Plan je reis van te voren en let daarbij ook op je terugreis!

Limburg

Voor Arriva in Limburg gelden er afwijkende dienstregelingen tijdens de Carnavalsweek.

  • Specifiek voor Carnaval rijden de bussen in Limburg op maandag 12 februari een zondagdienstregeling en op dinsdag 13 februari een zaterdagdiensregeling.
  • Van woensdag 14 februari t/m vrijdag 16 februari is de vakantiedienstregeling van toepassing. 
  • Lijn 83, 84 en 85 rijden de hele weekvan maandag t/m vrijdag de vakantie dienstregeling zonder uitzonderingen.

Vanaf 11 t/m 13 februari 2018 worden Stad & Streek borrelbussen ingezet. Je kunt je ticket hiervoor nu al aanschaffen vanaf €5,- per dag of voor €12,- een passe-partout voor alle 3 de dagen. De dienstregeling van de borrelbussen is verwerkt in onze planner.

Aangepaste routes

Tijdens de carnavalsperiode zijn er natuurlijk vele evenementen in Limburg. Hierdoor rijdt Arriva aangepaste routes met diverse buslijnen. Houd rekening met eventueel een langere reistijd. 

Brabant

Brabant is weer klaar voor Carnaval. Vanaf 9 t/m 13 februari 2018 barst het feest in veel Brabantse plaatsen weer los! Trek je mooiste pak aan, stort je in het feestgedruis en maak gebruik van het OV als je uitgefeest bent!

Dienstregeling tijdens carnaval

Tijdens carnaval rijden er in Bergen op Zoom, Roosendaal, Breda, Tilburg en ’s-Hertogenbosch extra nachtritten. Daarnaast rijdt Arriva met een aantal lijnen in de regio een aangepaste dienstregeling vanwege afsluitingen van wegen door carnavalsoptochten.

Plan je reis kort van te voren voor een zo acuteel mogelijk reisadvies. De wijzigingen zijn opgenomen in onze OV-reisplanner.

 

Hermes: dit jaar geen nachtnet

Let op! Voorgaande jaren reed Hermes in Eindhoven op zaterdag, zondag en maandag tijdens carnaval een nachtnet. Hier is voorgaande jaren te weinig gebruik van gemaakt. Daarom heeft Hermes besloten dit jaar tijdens carnaval af te zien van het nachtnet. 

Koop je kaartje van te voren

Als je tijdens carnaval met de trein reist kun je wachtrijen voorkomen door je OV-chipkaart te gebruiken of van tevoren een kaartje te kopen. Let-op! Koop je toch een kaartje bij de chauffeur dan betaal alleen nog met pin of contactloos. Met cash betalen is niet meer mogelijk.

Dalurendagkaart

Met de dalurendagkaart kun je 1 dag onbeperkt reizen binnen Brabant. Het kaartje, ter waarde van € 6,22, geldt tijdens carnaval tot 5.00 uur in de aansluitende nacht. Koop je als volwassene 1 dalurendagkaart, dan reizen 2 kinderen t/m 11 jaar gratis met je mee.

Carnavallen? Maak gebruik van de passe-partout

Maak het jezelf gemakkelijk en koop een passe-partout. Hiermee reis je van 9 t/m 13 februari 5 dagen onbeperkt door Brabant voor slechts 12,50 euro! Koop je passe-partout in één van de Arriva Stores of bestel online al vanaf 17 januari.

Actievoorwaarden passe-partout

  • Alleen geldig tijdens carnaval, van vrijdag 9 februari t/m dinsdag 13 februari 2018. Niet geldig op Vastenavend Bergen op Zoom. Hiervoor is een apart passe-partour te koop. 
  • Laat de passe-partout bij aanvang van de reis afstempelen bij de chauffeur, daarna kun je er de gehele dag mee reizen tot 05.00 uur in de aansluitende nacht.
  • Geldig op alle Arriva bussen in de regio Oost- en West-Brabant.
  • Niet geldig in de bussen van Hermes, Connexxion en Breng.
  • Max. 2 kinderen t/m 11 jaar mogen gratis met 1 betalende volwassene mee. 
  • Het is niet toegestaan dat meerdere personen op 1 passe-partout reizen. 

Twente

Vanaf 9 februari tot 13 februari zijn er verschillende carnavalsoptochten in de regio Twente. Hierdoor vervallen er tijdelijk haltes en worden er routes aangepast. Specifiek benoemt Twents de optochten van Hengelo, Enschede, Haaksbergen en Oldenzaal. 

Boemelgat, Boemeldock en Boemelburcht!

Ook het OV is vertegenwoordigd in de carnavalsnamen. Deze en nog meer alternatieve namen van de feeststeden zitten in de OV-planner. Vier je carnaval in één van de onderstaande steden? Kijk dan op een van deze pagina's om de vertrektijden van dit station zien. Klik op 'Plan je reis' rechts boven aan de pagina om je reis te plannen naar het station.

 

Kijk op de optochtenkalender om te zien of er een optocht is bij je in de buurt.

9292 reist met je mee

 

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws over het OV via Facebook en Instagram. Je kunt een vraag stellen via Twitter, FB Messenger of bellen met 0900-9292 (€0,90 p/m max. €18)